onsdag den 10. marts 2010

AT = almen studieforberedelse

Vi har ikke snakket så meget om gymnasiereformen fra 2005 på disse sider. Det kan der være mange grunde til: at lærerne ikke orker at snakke mere om den :-) - eller at den er blevet rutine.

Det sidste er nok tilfældet for det meste. Der høres dog fortsat mange kritiske røster, som især snakker om de mange afbrydelser i undervisningen, så det kan være svært at gennemføre en sammenhængende såkaldt 'fagfaglig' undervisning, som er det lidt nedsættende udtryk, som mange nypædagoger anvender.

Et af de nye 'tværfag', der er kommet ind efter reformen, er det meget forkætrede AT (af onde tunger kaldt Alment Tidsspilde) eller Almen studieforberedelse, som er den officielle betegnelse, hvor flere fag fra forskellige fakulteter (samfundsvidenskabelig, naturvidenskabelig, humanistisk) skal spille sammen. I år er eksamenstitlen: Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger 1851-1914.


Eksamen består i produktion af en synopsis (herom senere) som forberedelse til en mundtlig eksamen, hvor der eksamineres af 2 lærere (en fra egen skole og en udefra) med to forskellige fag. Dette er en krævende situation, som nok ikke helt har fundet sin form, hvilket i flere år har resulteret i meget høje karaktergennemsnit, da lærerne for enhver pris vil lade tvivlen komme eleverne til gode.

Billedet viser en af de vejledningsrunder, der går forud for fremstillingen af synopsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar