tirsdag den 26. januar 2010

Fagklassegymnasium 2







Så har jeg fået fat i en grundplan over skolen før til- og ombygningen i 1984. Her vil man kunne se, at latin, old, tysk, fransk havde lokalerne i østfløjen, hvor administrationen nu holder til, og at tysk endda måtte dele lokale med engelsk, som altså havde 2,5 lokale. I sydfløjen (til højre på planen) var der lokaler til fransk, dansk og bibliotek. Nedenfor lærerværelset var der to historielokaler. I vestfløjen fandt man dansk 3/religion, og ellers tilhørte resten af vestfløjen samt nordfløjen naturfagene og matematik.

Det er en grundplan, som afspejler den gamle gymnasiestruktur med sproglig og matematisk linje. På et tidspunkt kom der jo andre fag til, ikke mindst samfundsfag og edb, så selve dette faglokalesystem var brudt sammen før tilbygningen, men lokalerne optrådte faktisk under de gamle navne også efter tilbygningen; vi havde religionslokalet, dansklokaler og historielokaler i nybygningen i et antal år efter 1989. Det er først på et noget senere tidspunkt, at de nuværende betegnelser som A08 eller D63 er blevet indført, hvilket bl. a. har givet problemer for seniorer som mig, som aldrig rigtig er blevet fortrolig med disse betegnelser, men i stedet taler om 'det gamle dansk 1' eller 'det gamle geografilokale'.

Klik på billedet for at få en større plan at se på.

1 kommentar:

  1. Fransk var for både matematikere og sproglige valgfrit. Man kunne istedet for vælge russisk - og senere spansk. Derfor var der faktisk også et russisklokale. Da jeg kom i 1978 var det placeret i et af fysiklokalerne - og der finder man såmænd også i dag resterne af det.

    SvarSlet