lørdag den 6. februar 2010

Rygning


Ja, så blev det igen Ove Hårup, der kommer til at illustrere et af mine indlæg. Det viser ham på et gymnasium i Trento, Italien, som vi besøgte i 1995. Toilettet var rygerummet for lærerne der på skolen dengang, og det føltes jo velkendt for os, der var vokset op i en periode, hvor det var en sport at ryge på skolens toiletter, men vi havde dog ikke forventet at se det samme for voksne personer.

Der er jo også sket en del med rygningen på vores skole, må man sige. Da jeg kom til skolen i 1968, var det helt almindeligt, at der blev røget til lærerrådsmøderne, og bortset fra timerne, så måtte eleverne ryge.

Der er som bekendt sket meget på det område i de sidste 20 år. Lærerne fik deres rygelokale, som i øvrigt var ret hyggeligt, og som derfor fik besøg af mange ikke rygere. Det blev så også afskaffet, hvorefter rygende lærere også måtte stå udenfor sammen med eleverne. Efter diverse bygningsjusteringer ser det ud til, at man har fundet en måde at tackle problemet på til alles tilfredshed.

PS. Jeg bør tilføje, at Ove absolut ikke var ryger på billedet; han var kun 'model', da jeg ikke nåede at fange en af de rygende italienske lærere, de havde for travlt med at komme til time..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar