lørdag den 19. december 2009

Kend din skole - ombygning 2


Sproglaboratoriet

En særlig problemstilling i forbindelse med ombygningen var edb. Nede i kælderen havde der været en kæmpestor edb-maskine, som man kunne få demonstreret af de lærere, der kunne håndtere den. Der var langt fra tale om pc'ere (personlige computere), men dette var ved at ændre sig, da skolen skulle ombygges. Der var forskellige nye mindre maskiner, f.eks. de forkætrede danskproducerede Piccoloer og Piccoliner fra Regnecentralen, som myndighederne traf beslutning om skulle indføres i skolerne for at fremme dansk teknologi. Mange edb-kyndige folk protesterede imod denne kortsigtede tankegang, og de påpegede, at maskinerne ikke var gode nok. Men indført blev de, og i nogle år blev de da også brugt, og vi kæmpede ihærdigt med den ene eller anden mere eller mindre uforståelige kommando.

Denne nye udvikling krævede edb-lokaler, og i starten blev der lavet ét lille lokale, det nuværende edb 2, hvilket viser den ret lille betydning, som området havde i 1984. Som bekendt ændrede dette sig jo voldsomt i årene derefter - ikke mindst da de små, internationale pc'ere kom på banen. Dette medførte, at der skulle oprettes flere edb-lokaler, da det var stationære computere, der blev brugt. Så i ret mange år blev det computerne, der dikterede lokaleændringer og meget andet på skolen. I dag har denne situation imidlertid igen ændret sig i kraft af de mange bærbare computere og netbooks, så at computerlokaler er ved at være noget, der hører fortiden til.

Der var andre teknologier, der stillede krav til bygningsændringer, f.eks. sproglaboratorier. Disse havde eksisteret i mange år, og de var nok ved at være på retur; men det blev alligevel besluttet, at skolen skulle have sådan et. Det havde en vis betydning for nogle sprogfag i ret få år, men lokalet endte med mest at blive brugt af matematik og andre fag til prøver på grund af enkeltmandsboksene, og på et tidspunkt blev det besluttet at nedlægge det igen til fordel for et ganske almindeligt lokale - uden at mange tårer blev grædt af den grund. (fortsættes....)

Dagens spørgsmål: Nævn en eller flere af de lærere på skolen, der har undervist i edb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar