torsdag den 10. december 2009

Kend din skole - International udveksling


Som bekendt har skolen en såkaldt international profil, fordi der lægges vægt på internationalt samarbejde, hvilket bl.a. kommer til udtryk i det kommende EU-projekt Unity in Diversity, som I vil høre meget mere om.

Det egentlige internationale arbejde startede i 1989, hvor fire af skolens lærere foretog en lærerudveksling med fire engelske lærere, sådan at de overtog hinandens timer i to uger.

Det var en stor oplevelse for begge parter, hvor danskerne kom over til et meget stramt system, hvor man var på skolen fra ca. 8.30 til 15.30, og hvor man kunne risikere at få vikartimer med en times varsel. Man skulle også have 'lærertøj' på: kjoler og jakkesæt + slips.

De engelske lærere mødte op på samme måde på vores skole den første dag, men da de fandt ud af, at det var mere 'laid-back' på HG, så fik tonen en helt anden lyd, og da de danske lærere vendte tilbage fandt de ud af, at de engelske lærere havde haft en festlig tid, og de havde sagt farvel til skolen ved at afholde en slags 'Last Night of the Proms' i festsalen med hele skolen. De danske lærere havde også haft det fint - men på en ganske anden måde.

Lærerudvekslingen førte til en række elevudvekslinger i de følgende år, og der er fortsat kontakt mellem især én af de engelske lærere og nogle danske lærere på det personlige plan.

De fire engelske lærere kan ses på billedet sammen med rektor Jørgen Freil. Dagens spørgsmål er: Hvilken by i England kom de fire lærere fra?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar