fredag den 11. december 2009

Kend din skole - Sejer Johansen


Sejer Johansen var skolens første rektor. Han kom fra en svunden tid, og han ville næppe have mange chancer som rektor i dag. Han havde indsigt i alt på skolen, f.eks. tog han rundturen til samtlige klasser i første eller anden time for at føre forsømmelsesprotokol. Dette kunne føles som fuldstændig halsløs gerning, men det betød, at han kendte alle skolens elever, som han næsten var som en far for, hvilket hans udseende med det lange skæg, som han strøg engang imellem, understregede.

Han havde fagene dansk og tysk, og han var meget humanistisk, åben og nysgerrig. Da jeg selv kom som vikar i 1968, sammen med en anden langhåret baryler fra Århus, var han meget interesseret i at høre nyt fra studenteroprøret med dets oprør mod traditioner og autoriteter, og det var karakteristisk for ham, at han som en af de første rektorer satte nogle af os unge lærere samt et par elever til at afskaffe den højtidelige dimissionsfest med faneindbæring til fordel for en uformel aftenfest.

Denne tradition med en uformel aftenfest holdt sig til godt op i 1990'erne, hvor rektor og tidsånden krævede en delvis tilbagevenden til gamle tider med rektortale osv., noget som Sejer Johansen ikke brød sig om. Festen afholdes nu om eftermiddagen.

Dagens spørgsmål: Hvor længe var Sejer Johansen rektor på Hobro Gymnasium?

1 kommentar:

  1. Han var rektor indtil 1980, men hvornår døde han?

    SvarSlet